Skivrelease

Det var nästan 20 år sen Stefan kom ut med sin skiva Three Cushions, men nu är det äntligen dags igen! I slutet av september 2017 släpper Stefan sin tredje skiva i eget namn Sharp Island med bandet Kamouflage samt ett gästspel av Isaks Young Generation. En skiva som blandar jazz, soul och blues, nyskriven musik av Stefan Isaksson och Claes Askelöf och standards. Stefan släpper även en 10″ vinyl med ytterligare musik med Kamouflage och Isaks Young Generation!

 

Releasekonsert Club Plugged med Kamouflage (Plugged Records, Stora Nygatan 45) 28/9 kl.19.00 med Isaks Young Generation & 29/9 kl. 19.00 med Kamouflage

Kamouflage                                                                

Stefan Isaksson tenorsaxofon
Patrik Boman kontrabas
Claes Askelöf gitarr
Jesper Kviberg Trummor
Camilla Isaksson sång

Bandet Kamouflage består av några av Sveriges bästa jazzmusiker, förutom Stefan Isaksson ser vi namn som Claes Askelöf gitarr, Patrik Boman bas och Jesper Kviberg trummor, alla välbekanta namn inom jazzvärlden. Med sig har de sångerskan Camilla Isaksson som har fått stort genomslag bland publik med sin förmåga att behärska både rivig soulmusik och jazzstandards med kraft och känsla. Nu kommer de ut med sin debutskiva ”Sharp Island”, en blandning av nykomponerade låtar av både Stefan Isaksson och Claes Askelöf, tidigare kompositioner med nyskriven text av Camilla Isaksson samt musik av välkända kompositörer inom jazz, soul och blues.

Det här bandet har hösten 2016 turnerat runt hela Sverige med succéshowen ”Sticka ut & Passa in” med en av Sveriges bästa ståuppkomiker Ann Westin. Efter att ha haft premiär på Intima Teatern i Stockholm och Lisebergsteatern i Göteborg samt gästat program som Malou efter tio och Gomorron Sverige så köptes showen in till Parkteatern där den spelades i Vitabergsparken sommaren 2016 till stort jubel och succé. Showen blandade jazz och soulmusik med humor och blickade tillbaka på gamla musikrevyer i stil med Povel Ramel och Hasse och Tage. Ett otroligt mångsidigt band som spelar blues, soul, bossa och tidlös jazz.

 Isaks Young Generation

Stefan Isaksson tenorsaxofon
Eirik Lund kontrabas
Joel Svensson gitarr
Harry Wallin trummor

Skivan gästas även med en låt av bandet Isaks Young Generation som startades 2016 och består av Harry Wallin (trummor), Eirik Lund (bas) Joel Svensson (gitarr) och Stefan Isaksson (tenorsax). Ett band bestående av unga begåvade musiker under ledning av Stefan Isaksson.

Bästa beskrivningen för det här bandet är ordet energi! Med nya fräscha versioner av Stefans kompositioner och spännande arrangemang av standards med rejält drag så visar Isaks Young Generation prov på den bästa blandningen mellan det klassiska och det moderna.